Artiklar & Nyheter

19 jan 2021
Kallelse till årsmöte
Medlemmarna i Västergötlands Ornitologiska Förening kallas till ordinarie årsmöte söndag den 21 mars 2021, kl 14.00 Årsmötet för 2020 fick ställas…
Medlemmarna i Västergötlands Ornitologiska Förening kallas till ordinarie årsmöte söndag den 21 mars 2021, kl 14.00 Årsmötet för 2020 fick ställas in två gånger under förra året pga. pandemin och nu kan det inte vänta längre. Styrelsen för VgOF beslutade på styrelsemötet 18:e januari att årsmötet för 2020 och 2021 kommer att hållas i digital form på mötesplattformen zoom. Eftersom vi inte…
Läs mer
15 jan 2021
Skoltävling om Sveriges vinterfåglar!
BirdLife Sveriges event ”Vinterfåglar inpå knuten” den 29 januari - 1 februari, bjuder i år in landets alla skolor till…
BirdLife Sveriges event ”Vinterfåglar inpå knuten” den 29 januari - 1 februari, bjuder i år in landets alla skolor till att tävla i att mata och räkna fåglar. Ett roligt tillfälle för barnen att lära sig om våra fåglar. Under den sista helgen i januari räknas varje år fåglar vid och kring fågelmatare i hela Sverige. För att även förskolor…
Läs mer
22 dec 2020
God Jul & Gott Nytt År
Västergötlands Ornitologiska förening önskar alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!
Västergötlands Ornitologiska förening önskar alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!
Läs mer
23 nov 2020
Fågelmatning ”live”
WWF-Finland har en fågelmatning som de har lagt upp så att man kan titta på den, direkt från storskogen.https://www.youtube.com/watch?v=9nV7AGvXuq0&feature=emb_title
WWF-Finland har en fågelmatning som de har lagt upp så att man kan titta på den, direkt från storskogen.https://www.youtube.com/watch?v=9nV7AGvXuq0&feature=emb_title
Läs mer
29 okt 2020
Årsmöte inställt
Med dagens, 29:e oktober, nya restriktioner från folkhälsomyndigheten så har styrelsen i VgOF beslutat att ställa in årsmötet som…
Med dagens, 29:e oktober, nya restriktioner från folkhälsomyndigheten så har styrelsen i VgOF beslutat att ställa in årsmötet som skulle hållits ikväll.
Läs mer
11 okt 2020
Rapportera Ljungpipare, Tofsvipor och Storspovar 10-20 oktober 2020!
Under perioden 10-20 oktober riktas särskilt fokus mot höstrastande ljungpipare, tofsvipor och storspovar i hela Europa. Detta i regi av…
Under perioden 10-20 oktober riktas särskilt fokus mot höstrastande ljungpipare, tofsvipor och storspovar i hela Europa. Detta i regi av International Wader Study Group. För ljungpipare och tofsvipa är detta en upprepning av liknande initiativ som tidigare genomförts 2003, 2008 och 2014. Från Sverige rapporterades förra gången (2014) inte mindre än 135 000 ljungpipare och 94 000 tofsvipor. Storspovar har tidigare inte…
Läs mer
1 okt 2020
EuroBirdWatch
Helgen 3-4 oktober genomförs EuroBirdwatch. Fantastiska 73 miljoner fågelindivider har rapports under dessa år och på olika sätt har 1,1…
Helgen 3-4 oktober genomförs EuroBirdwatch. Fantastiska 73 miljoner fågelindivider har rapports under dessa år och på olika sätt har 1,1 miljoner människor deltagit.Otroliga siffror och allt för att rikta uppmärksamheten på fåglarnas flyttning och deras behov av bestående rastplatser och övervintringsområden. Artportalen har genom åren hjälpt BirdLife Sverige att snabbt och effektivt kunna återrapportera till det land som sammanställer. BirdLife International i…
Läs mer
18 aug 2020
GRUS nr 3
De senaste veckorna har arbetet varit intensivt för med att få i ordning på årets tredje GRUS ochi veckan skickades…
De senaste veckorna har arbetet varit intensivt för med att få i ordning på årets tredje GRUS ochi veckan skickades tidningen på tryck.I det kommande numret kan man läsa om bl.a:TornfalkenSjön ÖstenBacksvaleinventeringenoch mycket mycket merEtt stort tack till alla som bidragit med artiklar och fina bilder. Vill du själv ha ditt eget exemplar? Då gör du det enklast genom att bli…
Läs mer
13 maj 2020
Standardrutter
Brandkronad kungsfågel, foto Anders Svensson Inom Svensk Fågeltaxering övervakas förändringar i de svenska fågelbeståndens storlek. Sedan 50 år räknar frivilliga…
Brandkronad kungsfågel, foto Anders Svensson Inom Svensk Fågeltaxering övervakas förändringar i de svenska fågelbeståndens storlek. Sedan 50 år räknar frivilliga och kunniga ornitologer antalet fåglar på mer än tusen lokaler runt om i Sverige, vid olika tider på året. Då räkningarna utförs på samma sätt varje år kan jämförelser göras mellan åren om hur antalet fåglar i Sverige ökar eller…
Läs mer