Naturen är fortfarande öppen

Fågelskådning är en aktivitet som kan genomföras både i grupp och ensamt. Många av våra regionalföreningar bjuder fortfarande på mindre gruppevenemang där så är lämpligt. Vi ber er ha förståelse för att vissa kan komma avbokas p.g.a. Covid-19. Med nedanstående riktlinjer hoppas vi att du fortsätter njuta av naturen, fåglarna och vårens ankomst.

Information om Coronaviruset och fågelskådning/aktiviteter.

  • Vi ber alla som vistas i naturen, med eller utan kikare att visa hänsyn och ta ett personligt ansvar.
  • Om du är det minsta tveksam, uppvisar milda symtom, tillhör en riskgrupp eller på annat sätt bör vara extra försiktig: avstå helt från att vistas tillsammans med andra fågelskådare. Den som är sjuk håller sig givetvis hemma.
  • Tvätta händerna och om det erbjuds handsprit, använd det.
  • Håll avstånd till andra även när du är utomhus, ca 2 meter, ungefär som vingspannet på en havsörn!
  • Dela inte kikare med andra.
  • Nys eller hosta i armvecket.
  • Skåda helst i närområdet hemmavid – undvik onödiga resor. Södra Öland, Falsterbo, Hornborgasjön, Getterön och andra populära fågellokaler finns kvar till nästa år!

Följ alltid Folkhälsomyndighetens rekommendationer, ta hand om dig och ta hänsyn till andra.

Skåda på hemmaplan!

Så här års, när våren och vårfåglarna är i antågande, är det många av oss som vill möta dem – och varandra – på de mest populära fågellokalerna i landet, som till exempel Ottenby, Falsterbo, Getterön och Hornborgasjön. Mot bakgrund av den pågående COVID19-epidemin vill vi på BirdLife Sverige dock påminna om Folkhälsomyndighetens rekommendationer att undvika icke-nödvändiga resor, och att inte riskera att belasta sjukvården i andra delar av landet.

Passa på att testa ekoskådning!

Vi vill passa på att slå ett slag för ekoskådning, vilket ju passar utmärkt om man ändå ska hålla sig i hemmamarkerna. Promenera eller cykla till dina närbelägna fågellokaler – eller varför inte passa på att upptäcka nya områden som kanske inte är kända fågellokaler men som kan bjuda på helt oväntade överraskningar i fågelväg?

Spread the love